Kirjat 2019-03-03T18:24:32+00:00

Tunnepilvet syventävät yhteisiä lukuhetkiä

Lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen tiedetään olevan tärkeimpiä ihmiselämän onnellisuutta ennustavia tekijöitä. Yhdessä luettavat satukirjamme on käsittelevät arkielämästä tuttuja tunteita eläinhahmojemme Ympyräisten värikkääseen maailmaan vietynä. Vaikeitakin tilanteita kuten kiukkua, kateutta ja ylikerroksia on helpompi käsitellä lapsen kanssa etäämmällä mielikuvitusmaailmassa. Ympyräisten parissa huomiota kiinnitetään myös positiivisiin asioihin kuten vahvuuksien tunnistamiseen, sisukkuuden vahvistamiseen ja kaverin mukaan ottamiseen leikkeihin. Varsinaiset tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Ne ovat keskustelunavauksia, joiden avulla vanhemman ja lapsen on helppoa pohtia tarkemmin tarinan esiin nostamia tunteita ja miettiä niitä arjen tilanteiden ja lapsen omien kokemusten kautta.

Yhteiset luku- ja keskusteluhetket luovat lämpöä ja läheisyyttä, jotka tekevät hyvää niin lapselle kuin aikuisellekin.

Löydät Ympyräiset-kirjoja Suomalaisesta Kirjakaupasta, Akateemisesta Kirjakaupasta, Info-kirjakaupasta, Adlibris-verkkokirjakaupasta ja Suuresta Suomalaisesta Kirjakerhosta.

OSTA

Puspus Pusukala
tahtoo leikkiin

Ympyräiset pelaavat rannalla pomppupalloa. Puspus Pusukalan tekisi mieli osallistua peliin, mutta eihän kala pärjää kuivalla maalla. Puspus pahoittaa mielensä, kun kukaan ei huomioi sitä. Keksivätkö Ympyräiset, miten Puspus saataisiin mukaan yhteiseen leikkiin?

Tunnetaidot:
   • toisten tunteiden  ymmärtäminen 
   • ystävällisyys
   • leikkiin mukaan  ottaminen

Lue vinkit leikkiin mukaan ottamisesta »

OSTA

Koala Karhu
haluaa olla paras

Poutapilvessä käy kuhina, sillä Ympyräiset valmistelevat juhlia. Juhlapaikka päätetään koristaa pilvipatsailla. Hienoja niistä tuleekin, ja erityisesti Räyhä Ravun  patsas saa kehuja. Se harmittaa Koala Karhua, joka pitää itseään Poutapilven parhaana taiteilijana…

Tunnetaidot:
   • huomion jakaminen
   • virheiden tunnustaminen
   • kateuden voittaminen

Lue vinkit kateuden käsittelemiseen »

OSTA

Pomppu Bansku
ylikierroksilla

Ympyräiset viettävät Pomppu Banskun synttäreitä huvipuistossa. Vauhdikkaan päivän jälkeen Banskun on vaikea rauhoittua. Se haluaisi juhlien jatkuvan läpi yön! Miten ihmeessä Pomppu Banskun kierrokset saataisiin laskemaan? Olisiko iltarutiineista apua?

Tunnetaidot:
   • itsehillintä
   • konfliktin sanallinen  ratkaisu
   • rauhoittuminen

Lue vinkit rauhoittumiseen »

OSTA

Räyhä Ravun
kiukkupuuska

Räyhä Rapu on pahalla tuulella heti herätessään. Aamupala ei maistu, eivätkä leikit suju. Kaiken lisäksi Räyhä Ravun äksyily pahoittaa monen Räyhä Rapu on pahalla tuulella heti herätessään. Aamupala ei maistu, eivätkä leikit suju. Kaiken lisäksi Räyhä Ravun äksyily pahoittaa monen kaverin mielen. Onneksi Fiksu Fantti tietää, miten huonosta päivästä tehdään parempi.

Tunnetaidot:
   •   myötäeläminen
   •   toisten tunteiden huomioiminen
   •   anteeksipyytäminen ja -saaminen

Lue vinkit kiukkupuuskien hallintaan »

Myös saatavana animoituna digikirjana! (sis. englanti, saksa, suomi kieliversiot)

Get it on Google Play

OSTA

Kiva Kirahvin
kannustus

Ympyräiset miettivät, mitä kivaa ne voisivat puuhata. Pomppu Bansku saa loistoidean – tehdään yhteinen esitys! Siro Saparo lupaa esitellä tanssitaitojaan ja Räyhä Rapu paukuttaa rumpuja, mutta Pelokas Pingviini epäröi. Kuka auttaisi Pingviiniä löytämään omat erityistaitonsa?  Ympyräiset miettivät, mitä kivaa ne voisivat puuhata. Pomppu Bansku saa loistoidean – tehdään yhteinen esitys! Siro Saparo lupaa esitellä tanssitaitojaan ja Räyhä Rapu paukuttaa rumpuja, mutta Pelokas Pingviini epäröi. Kuka auttaisi Pingviiniä löytämään omat erityistaitonsa?

Tunnetaidot:
   • positiivisten sanojen voima
   • pelkojen voittaminen
   • omien vahvuuksien löytäminen

Lue vinkit omien vahvuuksien löytämiseen »

Myös saatavana animoituna digikirjana! (sis. englanti, saksa, suomi kieliversiot)

Get it on Google Play

OSTA

Sisu Kettu
ei anna periksi

Sisu Kettu löytää aarrekartan, ja koko Ympyräisten joukko haluaa lähteä mukaan aarteenmetsästykseen! Vastoinkäymisiäkin kertyy matkan varrella, mutta yhdessä ystävykset keksivät keinot pasta eteenpäin.Sisu Kettu löytää aarrekartan, ja koko Ympyräisten joukko haluaa lähteä mukaan aarteenmetsästykseen! Vastoinkäymisiäkin kertyy matkan varrella, mutta yhdessä ystävykset keksivät keinot pasta eteenpäin.

Tunnetaidot:
   • toisten auttaminen
   • omien asioiden jakaminen
   • sinnikkyys

Lue vinkit sisun kehittämiseen »