Ympyräiset tarjoaa työkaluja tunnetaitojen harjoitteluun

Ympyräisten satumaailmassa lapset tutustuvat tunteisiin ja oppivat keinoja niiden hallintaan. Niin perheiltä kuin lastenkasvatuksen ammattilaisilta kehuja kerännyt kirjasarja täydentyy tänä syksynä kolmella uutuudella. Uutta on myös päiväkodeille räätälöity Ympyräiset Tunnetaito-ohjelma.

Syksyn 2019 kirjauutuudet

Uusissa Ympyräiset-kirjoissa seikkaillaan avaruudessa ja kerätään rohkeutta pelottavien asioiden kohtaamiseen. Tarinoissa autetaan lasta tunnistamaan vahvuuksiaan, selviämään jännittävistä ja ujostuttavista tilanteista sekä kannustetaan yhteistyöhön.

Siro Saparon iso moka

Tunnetaidot:
• harmituksesta toipuminen
• ratkaisun etsiminen ongelmaan
• yhdessä tekeminen

Pelokas Pingviini ylittää itsensä

Tunnetaidot:
• pelottavien asioiden kohtaaminen
• ujouden voittaminen
• omien esteiden ylittäminen

Pieni kirja tunteista

Pienikin lapsi oppii nimeämään tunteita kuvien ja lorujen avulla.

Kirjoittajat: Anne-Maria Kuusela, Maija Hytti
Kuvittaja: Matias Teittinen

Yhteydenotot: mari.korkeamaki@rounders.fi
Arvostelukappaleet: tuija.makela@kustannusmakela.fi

Lapsi tarvitsee puhetta tunteista

Miltä riehakas olo tuntuu? Mikä auttaa, jos jännittää? Lapsi kohtaa joka päivä monenlaisia tunteita. Tunnetaidot – se että lapsi osaa tunnistaa ja sanallistaa tunteita – auttavat selviämään rakentavasti vuorovaikutustilanteissa ja vaikuttavat suoraan lapsen hyvinvointiin. Ympyräiset on suomalainen, pedagogisesti kehitetty konsepti, jonka avulla aikuinen voi vahvistaa alle kouluikäisen tunne- ja kaveritaitoja.

Ympyräiset-satukirjoissa varsinaisen tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Niiden tarkoitus on innostaa lasta ja aikuista keskusteluihin: pohtimaan yhdessä tarinan herättämiä tunteita ja miettimään niitä arjen tilanteissa ja lapsen omien kokemusten kautta.

Ympyräiset kirjasarjassa aiemmin ilmestyneet:
Räyhä Ravun kiukkupuuska (2017, Kustannus-Mäkelä Oy)
Kiva Kirahvin kannustus (2017, Kustannus-Mäkelä Oy)
Sisu Kettu ei anna periksi (2017, Kustannus-Mäkelä Oy)
Puspus Pusukala tahtoo leikkiin (2018, Kustannus-Mäkelä Oy)
Koala Karhu haluaa olla paras (2018, Kustannus-Mäkelä Oy)
Pomppu Bansku ylikierroksilla (2018, Kustannus-Mäkelä Oy)

Uutta!
Ympyräiset Tunnetaito-ohjelma varhaiskasvattajille

Psykologien kehittämä Ympyräiset Tunnetaito-ohjelma tarjoaa välineitä lasten sosioemotionaalisen kehityksen tukemiseen. Päiväkotien Tunnetuokioissa taitoja vahvistetaan lapsille luontaisella oppimistavalla – Ympyräiset-kirjojen tarinoiden ja leikin avulla. Varhaiskasvattajille suunnattu oppimateriaali keskittyy syventämään ammatillista osaamista ja ohjaa lasten tunne- ja kaveritaitojen vahvistamiseen päiväkotipäivän aikana. Ohjelma on pilottikäytössä useissa suomalaisissa päiväkodeissa vuoden 2019 aikana.

Lue lisää www.tunteetjataidot.fi

LATAA TIEDOTE PDF-MUODOSSA