Lapset oppivat tunnetaitoja hauskalla tavalla – yhdessä aikuisten kanssa

Alle kouluikäisiä riemastuttavissa Ympyräiset-kirjoissa hyödynnetään positiivista psykologiaa. Sarjan avaa kolme uutuuskirjaa, joissa autetaan lasta tunnistamaan omia vahvuuksiaan, selviämään kiukun ja pettymyksen tunteista sekä kannustetaan yhteistyöhön.

Sympaattiset pyöreät eläinhahmot asuvat Poutapilven satumaailmassa, jossa kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja. Varsinaisen tarinan rinnalla kulkeviin tunnepilviin on koottu kunkin kirjan teemaan liittyviä kysymyksiä. Niiden tavoitteena on innostaa lasta ja vanhempaa keskusteluihin: pohtimaan tarinan herättämiä tunteita ja miettimään niitä arjen tilanteissa ja lapsen omien kokemuksien kautta. Yhteiset luku- ja keskusteluhetket luovat läheisyyttä, ja tunnetaitojen kehittyminen jatkuu kirjan lukemisen jälkeenkin.

”Olemme iloisia, että kansainvälisille markkinoille tähtäävä startup Rounders Entertainment aloittaa tuoteperheen lanseeraamisen juuri kirjasarjalla ja juuri Kustannus-Mäkelän kustantamana.” – toimitusjohtaja Atso Mäkelä

”Tunnetaitojen merkitys ihmisen hyvinvoinnille on valtava. Meistä on tärkeää viestiä lapselle, että jokainen on erilainen ja silti pärjää omana itsenään.” – toimitusjohtaja Mari Korkeamäki, Rounders Entertainment Oy

Yhdessä pedagogien kanssa kehitettyyn ja lasten testaamaan konseptiin on kehitteillä kirjojen lisäksi animaatiosarja, mobiilipelejä ja -sovellus. Testaus toteutettiin Helsingin yliopiston Playful Learning Centerin ohjauksessa.

 

Kiva Kirahvin kannustus

Tunnetaidot:

  • positiivisten sanojen voima
  • pelkojen voittaminen
  • omien vahvuuksien löytäminen

Räyhä Ravun kiukkupuuska

Tunnetaidot:

  • myötäeläminen
  • toisten tunteiden huomioiminen
  • anteeksipyytäminen ja -saaminen

Sisu Kettu ei anna periksi

Tunnetaidot:

  • toisten auttaminen
  • omien asioiden jakaminen
  • sinnikkyys

Kirjoittaja: Anne-Maria Kuusela
Kuvittaja: Matias Teittinen

Haastatteluyhteydenotot: pedagogi Maija Nuorteva puh. 050 591 3923 / maija.nuorteva@rounders.fi

Arvostelukappaleet: tuija.makela@kustannusmakela.fi

Lue lisää www.ympyräiset.fi

LATAA TIEDOTE PDF-MUODOSSA